Ugrás ide: tartalom

Válaszok az összetevőkkel kapcsolatos kérdéseire

Gyakran kapunk a termékeinkben használt összetevőkkel kapcsolatban kérdéseket. Mi sem természetesebb ugyanis annál, hogy szeretnénk ismerni az otthonunkban használt és a testünkön alkalmazott termékeket.

Ennek érdekében minden lehetséges információt megadunk összetevőink kiválasztásával, azok hatásaival és biztonságával kapcsolatban.


A person using a deodorant

Alumíniumsók

Az alumíniumsókat több mint fél évszázada használják az izzadásgátlók aktív hatóanyagaként az izzadás és a kellemetlen szagok kialakulásának szabályozására.

Unilever employees in a laboratory

A szennyeződések szabályozása

Enyhe mértékű („nyomokban” vagy „elenyésző mennyiségben” előforduló) szennyeződés néhány termék esetében előfordulhat – ezek lehetnek természetesen jelen a nyersanyagokban, vagy a gyártási folyamat során is keletkezhetnek.

Children brushing their teeth

Fluorid

Az erős, egészséges fogak és íny elengedhetetlenek az egészséghez és a jó közérzethez. Fluoridot tartalmazó fogkrém rendszeres használatával megelőzhető a fogszuvasodás és javítható a szájhigiénia is.

A person washing their hair

Formaldehiddonorok

A formaldehiddonorokat széles körben alkalmazzák a szépségápolási termékek biztonságos és hatékony tartósítószereként. Ezek kis mennyiségű formaldehidet bocsátanak ki a termék szavatossági ideje alatt, megakadályozva ezzel, hogy a termék megromoljon.

Ženska-vonja-neoznačeno-stekleničko-detergenta

Illatanyagok

Nagyon sok ember használja szívesen az illatosított termékeket. Az ilyen termékek gyártása során csak kiváló minőségű, az IFRA (Nemzetközi Illatanyag-kutató Szervezet) globális szabványainak megfelelő összetevőket használunk.

A person washing their hands with soap

Metilizotiazolinon (MI)

Tartósítószereket használunk háztartási és személyes higiéniai termékeink jó állapotának megőrzéséhez: ellenkező esetben megromolhatnának a baktériumok, a gombák és a penész miatt.

Recycling plant in brazil

Mikroműanyagok

A mikroműanyagok olyan apró műanyag részecskék, amelyek az óceánba juthatnak, és veszélyt jelenthetnek a környezetre. A legtöbb az óceánba kerülő nagyobb műanyag tárgyak lebomlásából származik, néhány azonban fogyasztói és ipari termékekből is eredhet.

A mother and baby

Vazelin

A vazelin – más néven petrolátum vagy puha paraffin – a szépségápolási és higiéniai termékek széles körében használt összetevő, amely egyedülálló hidratáló hatása miatt népszerű.

Plastic scrub beads

Műanyag dörzsölőgyöngyök

A műanyag dörzsölőgyöngyök használatát 2014-ben szüntettük be, válaszul az óceánokban és a tavakban felhalmozódó műanyaggal kapcsolatos aggodalmakra.

Ruke koje utrljavaju kremu

Tartósítószerek

A tartósítószerek, mint a nevük is mutatja, segítenek megőrizni a termékek frissességét. Tartósítószerek használatával igyekszünk megóvni termékeinket a baktériumok, a gombák és a penész elszaporodásától. Nélkülük termékeink kellemetlen szagúak lehetnek, megváltozhat a színük vagy penész jelenhet meg rajtuk.

A person wiping their face

Parabének

A parabének családjába tartozó anyagok a kozmetikai termékek tartósítására használhatók. A „parabén” kifejezés sok, kismértékben különböző parabénre utal, amelyek közül néhány a természetben is megtalálható.

A mother with a child

Fenoxietanol

A fenoxietanol egy átlátszó, színtelen, enyhén rózsaillatú folyadék, amely a természetben is előfordul, de általában szintetikusan állítják elő. Ez az egyik leggyakrabban használt tartósítószer kozmetikai termékekben.

A person washing their hair

Szilikonok

A kozmetikai termékek számos népszerű tulajdonságát – például a hajbalzsamok selymes hatását vagy a golyós dezodorok krémes állagát – szilikonok felhasználásával érik el.

A person cleaning their kitchen

Nátrium-hipoklorit

A nátrium-hipokloritot a háztartási termékeinkben használjuk, ez ugyanis egy gyorsan ható fertőtlenítőszer a mikroorganizmusok széles köre ellen, beleértve a baktériumokat és vírusokat.

A child showing soap on his hands

Triklozán és triklokarbán

Előfordul fogkrémekben, szájvizekben, szappanokban, dezodorokban és tisztítószerekben is: ezek az antibakteriális összetevők hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és az otthon tisztaságához.

Small pile of white powder

Titán-dioxid

A titán-dioxid fehér színű, porállagú, természetesen előforduló ásványból kinyert anyag. Úgy is mint TiO2, fehér titán vagy CI 77891, sok éve használják számos különböző termékben, például élelmiszerekben, gyógyszerekben és kozmetikumokban. Élelmiszerek esetében az E171 jelenti a titán-dioxidot.

Bottle of talcum powder with some powder on yellow surface

Talkum

A por formában felhasznált talkum (zsírkő) a szépségápolási és higiéniai termékek széles körében felhasznált természetes ásványi anyag.

Vissza az oldal tetejére