Ugrás ide: tartalom

Hogyan választjuk ki az összetevőket?

A termékbiztonság elsődleges prioritás számunkra. Háztartás-vegyipari és kozmetikai termékeinket minden nap több millió ember használja világszerte. Az emberek bíznak bennünk, hogy olyan termékeket kínálunk, amelyek biztonságosak számukra, családjuk és a környezet számára.

Az összetevőkre vonatkozó szabályaink

Az összetevőkre vonatkozó szabályainkat három fő tényező határozza meg: törvények és rendeletek, a saját belső biztonsági előírásaink és a változó fogyasztói igények.

A minimum az, hogy biztosítjuk, hogy termékeink megfelelnek a vonatkozó törvényeknek. Több területen a törvényi előírásoknál többet várunk el. Ilyen esetekben beszállítóinknak és partnereinknek is meg kell felelniük ezeknek a szabályoknak. Ehhez hasonlóan, amikor egy új márkát vagy egy új vállalatot vásárolunk meg, azon dolgozunk, hogy azok a lehető leghamarabb megfeleljenek szabályainknak.

Ugyanazokat a szabályokat alkalmazzuk világszerte mindenhol, ahol termékeink készülnek, eladásra vagy felhasználásra kerülnek. Szabályainkat folyamatosan felülvizsgáljuk és frissítjük az új információk fényében.

Tudj meg többet a „Válasz az összetevőkkel kapcsolatos kérdésekre” pont alatt.

Biztonsági és környezetvédelmi szakértelem

Az Unilevernek egy 200 fős Termék- és Környezetbiztonsági Központja van (SEAC), amelynek munkatársai között saját területükön elismert vezető tudósok vannak.

A SEAC csapat fő célja, hogy értékelje az Unilever termékek biztonsági és a környezeti fenntarthatóságát, biztosítva, hogy azok biztonságosak legyenek a felhasználók, munkatársaink és a környezet számára.

Termékbiztonság és fenntarthatóság biztosítása tudományos eredmények és együttműködések révén

Saját úttörő tudományos kutatásaink mellett szorosan együttműködünk a vezető szakértőkkel, a jogszabályalkotókkal, kormányzati tudósokkal és tudományos szakértőkkel szerte a világon. Ez az együttműködés biztosítja, hogy mindig a legfrissebb tudományos eredményeket használjuk saját biztonsági és környezeti fenntarthatósági értékeléseinknél.

Biztonsági és fenntarthatósági értékeléseink

Egy új termék kezdeti kiváló ötletétől a gyártásán és eladásán át a megsemmisítéséig, SEAC tudósaink minden lépésnél ott vannak, hogy irányítsák munkatársainkat a biztonsággal és a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatban.

Mielőtt bevezetünk egy új terméket, SEAC tudósaink az Unileveren belül több csapattal dolgoznak együtt, hogy a terméket a biztonság és a környezeti hatás szempontjából értékeljék.

Nemzetközileg elismert biztonsági és fenntarthatósági értékeléseket végzünk, amelyek figyelembe veszik a termék gyártási technológiáját, összetevőit és hogy hogyan fogják azt használni.

A veszély, az expozíció és a kockázat megértése

Biztonsági értékelésünk két kulcstényezőt vesz figyelembe - a veszélyt és az expozíciót - amikor meghatározza egy összetevő vagy termék kockázati szintjét.

A lehetséges veszélyek ott vannak körülöttünk mindenhol, néha még olyan helyeken is, ahol a legkevésbé számítunk rájuk.

Például a cianid veszélyes kémiai anyag és akkor szabadulhat fel, amikor az almamagokat megesszük.

Tudjuk, hogy a cianid veszélyes, de amikor az igen kis mennyiségben kerül a szervezetünkbe azáltal, hogy véletlenül megeszünk néhány almamagot, nem jelent kockázatot.

A veszély-expozíció értékelése különösen fontos az összetevők kiválasztásánál, illetve hogy biztosítsuk, hogy mennyiségük biztonságos és egyben hatékony.

Amikor a termék expozíciót vizsgáljuk azt mérjük fel, hogy mennyit használnak belőle alkalmanként, milyen hosszú ideig és milyen gyakran. Figyelembe vesszük az előrelátható nem rendeltetésszerű használat lehetőségét is, például amikor tusfürdővel mosnak hajat.

Biztosítva, hogy a termék expozíció jóval az esetleges káros hatás kifejtéséhez szükséges szint alatt van, biztosak lehetünk benne, hogy a termékeink biztonságosak a felhasználók, munkatársaink és a környezet számára.

Ha egy összetevővel kapcsolatban bármilyen új információ válik elérhetővé, mi kiértékeljük azt. Ha ez az információ megváltoztatja korábbi kockázatértékelésünket, mindig megtesszük a megfelelő lépéseket.

Meghallgatunk

Időről időre néhány fogyasztónk az mondja, hogy örülne ha egyes termékeink bizonyos összetevőket nem tartalmaznának. Minden termékünk összes összetevője biztonságos; azonban ha van megfelelő alternatív összetevő, mindig megfontoljuk a helyettesítést.

Lépj velünk kapcsolatba ha kérdésed merülne fel bármelyik termékünk bármely összetevőjét illetően.

Vissza az oldal tetejére