Ugrás ide: tartalom

Fenoxietanol

A fenoxietanol egy átlátszó, színtelen, enyhén rózsaillatú folyadék, amely a természetben is előfordul, de amelyet általában szintetikusan állítanak elő. A kozmetikai termékekben ez az egyik legáltalánosabban használt tartósítószer. Biztonságos, hatékony és termékek széles körében használt.

A mother with a child

Megválaszolt kérdések

Milyen Unilever termékek tartalmaznak fenoxietanolt?

A kozmetikai termékeink teljes palettáján használunk fenoxietanolt, többek között hidratálókban, szappanokban, bőrtisztítókban, törlőkendőkben és babakrémekben. Néhány folyékony mosószerünkben is használjuk.

A fenoxietanol minden korosztály számára biztonságos?

A fenoxietanol jól dokumentáltan biztonságos és hatékony tartósítószer. A különböző tartósítószerek különbözőképpen működnek az egyes termékekben, a fenoxietanol különösen hatékony a gyengéd formulákban, amelyek a babák számára a legmegfelelőbbek.

A termékbiztonsági értékeléseink alapján a fenoxietanol a kozmetikai termékek hatékony és biztonságos tartósítószere az összes korcsoport számára, legfeljebb 1%-os koncentrációig. Ez összhangban van az Európai Unió jogszabályaiban engedélyezett mennyiséggel.

A hatékony tartósítószerek különösen fontosak a gyermekeknek készült termékekben, mert ők különösen érzékenyek a fertőzésekkel szemben. A rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok alapján a megállapított biztonságos határértéken belül használva, a fenoxietanol teljesen biztonságos minden korcsoport számára, a kisgyermekeket is beleértve. Mint minden összetevőnél, amelyet a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékeinkben használunk, folyamatosan figyelemmel kísérjük az új tudományos kutatásokat és a szabályozásokban bekövetkező változásokat.

„A FENOXIETANOL A MEGÁLLAPÍTOTT HATÁRÉRTÉKEKEN BELÜL BIZTONSÁGOS ÉS HATÉKONY A SZÉPSÉGÁPOLÁSI TERMÉKEKBEN ÉS A KOZMETIKUMOKBAN... BIZTONSÁGOSSÁGA MEGFELELŐEN DOKUMENTÁLT MIND AZ EMBERI EGÉSZSÉGRE, MIND A KÖRNYEZETRE GYAKOROLT HATÁSAI TEKINTETÉBEN.”

Phenoxyethanol as a Safe and Important Preservative in Personal Care (A fenoxietanol mint a kozmetikumok biztonságos és fontos tartósítószere), J Krowka et al, Cosmetics & Toiletries (online: 2014. április 23.); papíralapú kiadványban 129(5) 24–27 (2014. június)
Vissza az oldal tetejére