Ugrás ide: tartalom

Szennyeződések ellenőrzése

Kismennyiségű szennyeződés („nyomokban”) előfordulhat egyes termékekben – vagy azért, mert természetesen jelen vannak az alapanyagokban, vagy azért, mert a gyártási folyamat során keletkeznek.

Unilever employees in a laboratory

Célunk, hogy az fogyasztók teljesen megbízzanak a márkáinkban, ezért kitartóan dolgozunk rajta, hogy a termékeink a lehető leginkább mentesek legyenek a szennyeződésektől. s Szigorú minőségi ellenőrzéseknek vetjük alá az általunk használt alapanyagokat és összetevőket, valamint a gyártási folyamatokat is.

Az általunk meghatározott előírások biztosítják, hogy a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékeinkbe olyan kevés szennyeződés kerüljön, amennyire csak lehetséges. Ez biztosítja, hogy a termékeinkben esetlegesen nyomokban előforduló minden szennyeződés mennyisége biztonságos legyen az emberek és a környezet számára is.

A vegyi anyagok közül legtöbbet a ftalátokról, a higanyról és az 1,4-dioxánról kérdeznek minket.

Ftalátok

A ftalátok a vegyi anyagok olyan családját alkotják, amelyek növelik a műanyagok rugalmasságát és tartósságát. Általánosan használják őket a csomagolóanyagokban, padlókban, kábelekben, bőröndök borításában, valamint sport- és orvosi eszközökben.

A termékeink előállítása során nem használunk ftalátokat, bár ezek nyomokban, jóval a biztonságos határértékek alatti mennyiségben jelen lehetnek.

A ftalátok elkerülésére vonatkozó szabályainkkal összhangban nem használunk dietil-ftalátot (DEP). Ez egy olyan oldószer, amelyet illatanyag-összetevők keveréséhez használnak. Ehelyett más megoldásokkal elegyítjük egymással az illatanyag-összetevőket.

Mindig biztosítjuk, hogy a csomagolásainkban használt bármilyen ftalát mennyisége a szabályozó hatóságok által biztonságosként megállapított határérték alatt legyen.

Higanyvegyületek

A higany egy ezüstfehér nehézfém, amely szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú. Egyes országokban hagyományosan bőrfehérítőként használják. A higany bizonyos formáinak nagy koncentrációban való kitettség allergiás reakciókhoz, bőrirritációhoz vagy az idegrendszer károsodásához vezethet.

Nem adunk higanyvegyületeket semmilyen háztartás-vegyipari és kozmetikai termékünkhöz. Szigorúan szabályozzuk, hogy az általunk használt alapanyagokban nyomokban elkerülhetetlenül megjelenő higanyvegyületek 1 ppm (milliomod rész) mennyiség alatt legyenek, pl. a talkum esetében. Ez a szabályozó hatóságok által biztonságosnak ítélt érték alatt van.

Támogatjuk a szélesebb iparág és a szabályozó hatóságok azon törekvéseit, amelyek a higanyvegyületek szándékos használatának csökkentésére vagy tiltására irányulnak a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékekben.

1,4-dioxán

A háztartás-vegyipari és kozmetikai termékek nagyon kis mennyiségben tartalmazhatnak 1,4-dioxán nevű vegyületet, amely a gyártási folyamat során jöhet létre. Az 1,4-dioxán nyomokban, a természetben is megtalálható olyan élelmiszerekben, mint a paradicsom, a kávé és a főtt csirkehús.

Az olyan szabályozó hatóságok, mint az Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala, amely az Egyesült Államokban az élelmiszerek és gyógyszerek biztonságának felügyeletét látja el, azt állapították meg, hogy a kozmetikai termékekben található 1,4-dioxán mennyisége nem jelent kockázatot az egészségre. A 1,4-dioxánnak való nagymértékű kitettség azonban rákkeltő lehet, ezért gyártási folyamatainkat szigorú ellenőrzés alatt tartjuk, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a mennyiségét.

Gondoskodunk róla, hogy az 1,4-dioxán szintje a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékeinkben jóval a biztonsági határérték alatt legyen. Sok éve 10 ppm-ben maximalizáltuk a mennyiségét a kozmetikai, 30 ppm-ben a háztartás-vegyipari termékeink esetén. A mértékek közötti eltérés a az különböző összetevőkből és terméktípusokból fakad.

We ensure levels of 1,4 dioxane in our home and personal care products are well within safe parameters. For many years we have imposed a limit of 10 parts per million for our personal care products and 30 parts per million for our home care products. The levels reflect the different ingredients and product types.

Vissza az oldal tetejére