Ugrás ide: tartalom

Márkáink segítenek az otthonokat és munkahelyeket tisztán, frissen tartani és védeni a kórokozóktól. Több évtizede használjuk a nátrium-hipokloritot háztartás-vegyipari termékeinkben, mivel ez egy erős, gyorsan ható fertőtlenítőszer a mikroorganizmusok széles köre ellen, beleértve a baktériumokat és vírusokat.

A nátrium-hipoklorit a legtöbb háztartási fertőtlenítőszer hatóanyaga. Már nagyon alacsony koncentrációkban is hatásos a kórozók ellen, valamint eltávolítja a foltokat és megszünteti a kellemetlen szagokat. Számos tudományos vizsgálat tanúsította, hogy a termékcímkéken feltüntetett módon történő használata biztonságos. Mivel a fertőtlenítőszer szinte teljesen sóra és vízre bomlik le, biztonságosan a lefolyóba kerülhet.

Megválaszolt kérdések

Miért használ az Unilever nátrium-hipokloritot?

Azért használunk nátrium-hipokloritot, mert nagyon hatékony a káros mikroorganizmusok széles körével szemben, mint a baktériumok, vírusok és gombák. A nátrium-hipoklorit még nagyon kis koncentrációkban is hatásos – ezért használják általánosan ivóvíz tisztítására és az úszómedencék higiénikusan tartására.

A nátrium-hipoklorit biztonságos?

Igen, a termékcímkén feltüntetett módon történő használata biztonságos. Helytelen használat esetén a nátrium-hipoklorit bőr- és szemirritációt okozhat, különösen töményen. Ezért fontos a fertőtlenítőszereket körültekintően tárolni és használni, kerülni, hogy bőrrel érintkezzenek, illetve a szembe fröccsenjenek – ahogy az a termékcímkéken is szerepel. Az is fontos, hogy a fertőtlenítőszert ne keverjék ammóniával, savakkal vagy más tisztítószerekkel. A fertőtlenítőszer keverése más általános tisztítószerekkel súlyos sérülést okozhat.

A nátrium-hipoklorit biztonságos a környezetre?

A felhasználása után a nátrium-hipoklorit gyorsan sóra és vízre bomlik le. Különféle részletes tudományos tanulmányok tanúsítják, hogy a nátrium-hipoklorit szokásos háztartási használata biztonságos a környezetre.

Milyen Unilever termékek tartalmaznak nátrium-hipokloritot?

Néhány háztartási fertőtlenítőszerünk, például a Domestos tartalmaz nátrium-hipokloritot.

A person cleaning their kitchen

Tudta?

Az Egyesült Államokban és Európában a vízkezelő rendszerek többségében közel 100 éve hipokloritot használnak az ivóvíz tisztítására.