Ugrás ide: tartalom

Tartósítószereket használunk a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékekben, hogy megőrizzük a jó állapotukat; enélkül a baktériumok, az élesztőgombák és a penészgombák hatására megromolhatnának. Körültekintően választjuk ki a tartósító összetevőinket, hogy biztonságosak és hatékonyak legyenek azok számára, akik a termékeinket használják.

Termékeinkben nem használunk formaldehidet tartósítószerként, vagy formaldehiddel tartósított alapanyagokat. Néhány háztartás-vegyipari és kozmetikai termékünkben használunk azonban „formaldehiddonorokat”, például dimetil-dimetil-hidantoint (más néven „DMDMH”-t). A formaldehiddonorok kismennyiségű formaldehidet bocsátanak ki a termékek teljes élettartama alatt, amely védi őket attól, hogy megromoljanak, miközben a mennyiség a szabályozott értékeken belül marad. A babaápolási termékeinkben nem használunk formaldehiddonorokat.

Megválaszolt kérdések

Mi az a formaldehiddonor?

A formaldehiddonorokat széles körben használják kozmetikai termékekben, mint biztonságos és hatékony tartósítószereket. Ezek a termékek élettartamuk alatt kis mennyiségű formaldehidet bocsátanak ki. A formaldehid lassú és korlátozott mértékű kibocsátása frissen tartja a termékeket, miközben biztosítja, hogy a formaldehid szintje nagyon alacsony maradjon. A termékeinkben jellemzően DMDMH, Imidazolidinyl Urea, Diazolidinyl Urea, Sodium Hydroxymethylglycinate formaldehiddonort használunk.

A formaldehiddonorok biztonságosak?

A szabályozó testületek és a kutatók szerte a világon egyetértenek abban, hogy a formaldehiddonorok biztonságosak a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékekben használt mennyiségben. Az Egyesült Államok független Kozmetikai Összetevőket Vizsgáló Szakértői Testülete és Európa Fogyasztók Biztonságával Foglalkozó Tudományos Bizottsága egyaránt megerősítette, hogy a formaldehiddonorok a kozmetikai termékekben használt módon biztonságosak. Mint minden összetevőnél, amelyet a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékeinkben használunk, folyamatosan figyelemmel kísérjük az új tudományos kutatásokat és a szabályozásokban bekövetkező változásokat. Ha bármilyen új információ válik elérhetővé, értékeljük azt. Amennyiben ezeknek az információknak a fényében felül kell vizsgálnunk a korábbi kockázatértékelésünket, mindig megtesszük a megfelelő lépéseket.

A formaldehiddonorok biztonságosak a gyermekek számára?

Ahogy a felnőttek esetében is, a nemzetközi szabályozó hatóságok és a vezető kutatók egyetértenek abban, hogy a formaldehiddonorok biztonságosak a gyermekek számára a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékekben használt mennyiségben. Folyamatosan nyomon követjük az új tudományos kutatásokat és a szabályozásokban bekövetkező változásokat, hogy ismerjük a legújabb megállapításokat és eredményeket. Bár a használatuk biztonságos lenne, a babaápolási termékeinkben nem használunk formaldehiddonorokat.

A person washing their hair

„A FORMALDEHID-KIBOCSÁTÓK TOVÁBBRA IS BIZTONSÁGOSAN HASZNÁLHATÓK A KOZMETIKAI TERMÉKEKBEN, AZ ADOTT KOZMETIKAI ÖSSZETEVŐRE VONATKOZÓ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐ MENNYISÉGBEN.”

Nemzetközi Toxikológiai Újság

Tudta?

Az összes egészséges emberi, állati és növényi sejt hasonló mennyiségben termel és használ formaldehidet, mint amennyit a tartósítószerek bocsátanak ki.