Ugrás ide: tartalom

Methylisothiazolinone (MI)

Tartósítószereket használunk a háztartás-vegyipari és kozmetikai termékekben, hogy megőrizzük az állapotukat; enélkül a baktériumok, az élesztőgombák és a penészgombák hatására megromolhatnának. Körültekintően választjuk ki a tartósító összetevőinket, hogy biztonságosak és hatékonyak legyenek azok számára, akik a termékeinket használják.

A person washing their hands with soap

A metil-izotiazolinon (MI) egy olyan tartósítószer, amelyet a kozmetikai iparágban általánosan használnak, azonban olyan aggodalmak merültek fel, hogy esetlegesen allergiát válthat ki. A bőrön maradó kozmetikai termékeink túlnyomó részében lecseréltük a MI-t. A leöblítendő kozmetikai termékeinkben globálisan csökkentjük a MI mennyiségét, hogy megfeleljünk az új jogszabályi előírásoknak.

A kozmetikai termékeinknél a MI jelenlétét feltüntetjük az összetevők listájában, így a MI-ra allergiások elkerülhetik az adott termék használatát. A továbbiakban is figyelemmel kísérjük a tudományos eredményeket, hogy a termékeink biztonságosak, hatékonyak és a jogszabályi előírásoknak teljesen megfelelők legyenek.

Megválaszolt kérdések

Mi az a MI?

A MI egy vízben oldódó, átlátszó, színtelen folyadék. A MI segít biztonságossá tenni a termékeket és javítja az eltarthatóságukat azzal, hogy megakadályozza a baktériumok és élesztőgombák elszaporodását. A tartósítószerek nélkül, mint a MI, a termékek kellemetlen szagúak lehetnének, elszíneződnének vagy penész jelenne meg rajtuk, amely az egészségre ártalmas mérgező anyagokat termelhet.

Okoz a MI allergiát?

A MI-t tartalmazó termékeket használó emberek többségénél nem jelenik meg allergiás reakció. Miután azonban bőrgyógyászok aggodalmuknak adtak hangot, hogy a MI egyre több embernél válthat ki bőrallergiát, az Unilever Biztonsági és Környezetbiztonsági Központja (SEAC) áttekintette az összes ehhez kapcsolódó klinikai adatot. Ennek eredményeként a bőrön maradó kozmetikai termékeinknél kivezetjük a MI-t, a leöblítendő kozmetikai termékeinkben pedig csökkentjük a mennyiségét.

Vissza az oldal tetejére